Jedným z najobľúbenejších produktov od talianskej Frigomy je multifunkčný stroj CHEF LCD, ktorý kombinuje cukrársky stroj a paster.
Tohto neúnavného pomocníka využijete nielen na výrobu krémov, poliev, náplní, ciest a temperáciu čokolády, ale bez problému v ňom pripravíte aj polievku, zemiakovú kašu alebo ryžu. Tento stroj je užívateľsky nenáročný a výrobky z neho majú vždy konzistentnú kvalitu. CHEF zvládne všetko, čo môžete uvariť v klasickom hrnci - vie variť, miešať aj chladiť. Vďaka systému bain marie, čo je dvojitá vaňa s vodným kúpeľom, je ohrev veľmi šetrný, ale zároveň rýchly a efektívny, a preto sa vám produkt nikdy nepripáli.
JEDNODUCHÝ A SAMOSTATNÝ CUKRÁRSKY STROJ
Ideálna výška stroja a ľahko odklopiteľné polykarbonátové veko umožní sledovať priebeh varenia, priliať či prisypať surovinu alebo zvýšiť odpar vody. Vo vani sa nachádza kovové miešadlo s plastovými stierkami a teplotná sonda.
Stroj je vybavený jednoduchým LCD displejom s menu v slovenskom jazyku. Na rýchlu voľbu tu nájdete základné programy – bežné varenie, temperáciu čokolády, pasterizáciu zmrzlinového základu a chladenie. Tlačidlo menu obsahuje zložitejšie programy - uložené z výroby, tak aj vaše vlastné, umožňuje úpravu programov a ďalšie nastavenia.
ĽAHKÉ VYPÚŠŤANIE A ČISTENIE
Hotovú hmotu môžete vypustiť širokým ventilom, ktorý po použití môžete otočiť, aby ste zabránili kvapkaniu zvyškov zmesi. Na zachytenie produktu slúži pod ventilom tzv. odkvapnica, na ktorú si položíte pripravenú nádobu.
Jednoduché umytícelého stroja zaisťuje zabudovaná spŕška. Na vyčistenie jednotlivých dielov ich stačí demontovať a zbaviť zvyškov zmesi.
NA ČO VŠETKO VYUŽIJETE MULTIFUNKČNÝ CUKRÁRSKY STROJ?
Frigomat Chef má pripravených mnoho cukrárskych programov:
- najrôznejšie cukrárske krémy a náplne,
- pudingy,
- čokoláda mliečna, biela aj horká a jej temperovanie
- marmeláda a ovocné želé,
- želatína,
- zmrzlinové zmesi,
- pasterizácia a mnoho ďalších.
Výroba odpaľovaného cesta
CHEF vám môže uľahčiť výrobu venčekov, veterníkov a iných lahodných zákuskov z pálenej hmoty. Pokiaľ vyrábate väčšie množstvo, oceníte jeho pomoc pri inak zdĺhavom procese. Špeciálny systém miešadla vytvorí z použitých surovín perfektne jemnú a hebkú zmes. Môžete si zvoliť až z 10 stupňov rýchlosti miešania.
Základný žĺtkový krém
Pri výrobe žĺtkového krému sa dovnútra stroja nasadí prídavné miešadlo plachta. Po priliatí mlieka a zmesi z cukru, škrobu a žĺtkov stroj uzavrite a odklopte vrchný kryt. CHEF už nepotrebuje žiadnu kontrolu - sám zmes ohreje, uvarí krém a schladí ho. Akonáhle je hotovo, upozorní nás zvukovým signálom a krém môžete vypustiť do pripravenej nádoby.
Výroba ovocného džemu
Ovocný džem ľahko a rýchlo. V menu vyberiete program na „ovocné poché“, potom vás Chef pípnutím vyzve na nainštalovanie miešadla typu hrebeň. Na ďalšiu výzvu pridáte ovocie a cukor a stroj začne ohrievať zmes do 90 stupňov, potom pípnutím upozorní na pridanie pektínu. Tým sa vaša práca skončila a už len čakáte na koniec cyklu.
Výroba parížskej šľahačky
Chef dokáže jednoducho vyrobiť aj parížsku šľahačku. Stačí si pripraviť potrebnú zmes a pred naliatím do stroja doň pridať prídavné miešadlo plachta. Po zatvorení veka odklopte vrchný kryt av menu nastavte príslušný recept. Keď je šľahačka hotová, stroj vás upozorní.
Výroba vaječného likéru
S Chefom vyrobíte aj lahodný vaječný likér. Použite miešadlo typu plachta, vymiešajte zmes z cukru, žĺtkov, vanilky a smotany a spolu s mliekom (klasickým aj kondenzovaným) ju nalejte do stroja (bez rumu). V menu spustíte recept na vaječný likér a na výzvu pridáte rum. Akonáhle je likér schladený, dostanete upozornenie už známym signálom a môžete si v kľude vychutnať nápoj.
Temperovanie čokolády
Frigomat Chef vie vytemperovať akúkoľvek čokoládu, či už horkú, mliečnu alebo bielu. Stačí do stroja pridať miešadlo typu hrebeň, následne prisypať čokoládu av menu nastaviť program na temperáciu konkrétnej čokolády. Chef sa sám postará o nasledujúci proces a vy môžete čokoládu použiť, ako ste zvyknutí.
Výroba čokoládového bavorského krému
Jednoducho vyrobíte aj chutný bavorský krém. Do stroja vložte miešadlo plachta av miske si zmiešajte cukor so žĺtkami. V menu zvoľte recept čokoládový k. bavarese a potvrďte tlačidlom OK. Na výzvu pridajte zmes žĺtkov a mlieka. Stroj ju ohreje a schladí na 50 stupňov. Namočte si želatínu a na signál do stroja prisypte čokoládu aj so želatínou. Pri ďalšej výzve pridajte napoly ušľahanú šľahačku, a je hotovo.