Hotline: +420 511 189 990
czsk

Nutraceutická zmrzlina

Naše produkty

Články

13. 05. 2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11. 05. 2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

09. 05. 2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...

Nutraceutická zmrzlina je nový trend vo výrobe zmrzliny. Stále viac zákazníkov hľadá alternatívy zdravého stravovania, skúma zloženie potravín, ich pôvod a vplyv na náš organizmus. Podobne ako sú populárne termíny RAW, BIO alebo vegan späté s rýdzou kvalitou, tak i nutraceutická zmrzlina sa radí na úroveň zdravých potravín.

Čo je nutraceutická zmrzlina?

Nutraceutická zmrzlina stojí na zdravom základe. Úplne neprípustná sú akékoľvek farbivá, stabilizátory a podobné aditíva chemického pôvodu. Naopak vítanou zložkou nutraceutické zmrzliny sú napr. Chia semienka, apod. Zásadou je, aby ďalšie prísady neovplyvnili pôvodnú chuť zmrzliny. Zákazník by mal dostať to, čo očakáva, a niečo "zdravého" navyše.

Nutraceutická zmrzlina a zdravie

Nutraceutická zmrzlina sa môže konzumovať bežne a nutraceutické (funkčné) potraviny vo všeobecnosti by mali byť súčasťou každodenného jedálnička. Potraviny tohto typu majú blahodarné účinky na naše zdravie:

  • Posilňuje imunitu
  • Pôsobí ako prevencia proti chorobám (kardiovaskulárne ochorenia, hormonálne poruchy, ochorenia pečene, žlčníka, tráviaceho traktu, a pod.)
  • Pomáha pri liečbe špecifických ochorení
  • Má pozitívny vplyv na psychiku
  • Spomaľuje starnutie

Stále viac predajcov zmrzliny počuje na aktuálne trendy prispôsobuje tomu svoju ponuku vo vitrínach. Nie je výnimkou, že títo zmrzlinári sú tiež veľmi úspešní.

Nutraceutické zmrzline sme sa venovali tiež na kurze profesionálnej výroby a spracovania zmrzliny s talianskym zmrzlinárom Marcom Zanolinim.

Články

13/05/2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11/05/2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

9/05/2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...