Hotline: +420 511 189 990
czsk

Orientační matematická kalkulace nákladů na výrobu horké čokolády

Naše produkty

Články

13. 05. 2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11. 05. 2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

09. 05. 2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...

Čokoláda sa cenovo líši podľa jej kvality a ponúkaného sortimentu. Väčšina týchto produktov je možné rôzne kombinovať, napr. Instantné čokoláda + voda / mlieko, pravá čokoláda + voda / mlieko a alebo v obidvoch prípadoch možno použiť dochucovanie zložky ako napr. Alkohol, med a pod. (Podľa vašich nápadov)

Kalkulácia nákladov na horúcu čokoládu (instantná čokoláda CESK)

  • 1 sáčok 600g (125, - Sk) + 2 litre vody = 125 Sk / cca 2,6 litra = 48 Sk / liter, 48 Kč liter / 1 dcl = 4,8 Sk 1 dcl (26 ks porcií o 100 ml alebo 17 ks (1,5 dcl))

Cena za 2dcl čokolády sa pohybuje cca od 25, - do 40, - Sk bez DPH

t1

Kalkulácia nákladov na horúcu čokoládu (pravé čokoládové kôstky - Belgická čokoláda Callebaut)

  • 1 sáčok 2500g = 999, - Sk = 400 Sk / kg, 400 Sk kg / 100g = 40 Sk
  • Riedenie od 5g / 100ml až 50g / 100ml 20g čokolády (8, - Sk) / 100ml mlieka (2, - Sk) = cca 120ml / 10, - Sk (125ks porcií / 120ml) Cena za pravú čokoládu sa pohybuje od 250, - do 1000, - za 1kg.

Cena za 2dcl čokolády sa pohybuje cca od 30, - do 50, - Sk bez DPH

t2

  • Predajná sezóna horúcej čokolády trvá od polovice septembra do konca marca (6-7 mesiacov)
  • Tento model je len orientačný. Náklady spojené s výrobou je nutné, aby každý doplnil podľa vlastných parametrov. Uvedené ceny surovín sú bez DPH.

Prezrite si ponuku strojov na čokoládu tu na Frigomat.cz alebo v kategórii výrobníky čokolády na Cesk.cz

Články

13/05/2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11/05/2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

9/05/2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...