Čokoláda sa cenovo líši podľa jej kvality a ponúkaného sortimentu. Väčšina týchto produktov je možné rôzne kombinovať, napr. Instantné čokoláda + voda / mlieko, pravá čokoláda + voda / mlieko a alebo v obidvoch prípadoch možno použiť dochucovanie zložky ako napr. Alkohol, med a pod. (Podľa vašich nápadov)
Kalkulácia nákladov na horúcu čokoládu (instantná čokoláda CESK)
- 1 sáčok 600g (125, - Sk) + 2 litre vody = 125 Sk / cca 2,6 litra = 48 Sk / liter, 48 Kč liter / 1 dcl = 4,8 Sk 1 dcl (26 ks porcií o 100 ml alebo 17 ks (1,5 dcl))
Cena za 2dcl čokolády sa pohybuje cca od 25, - do 40, - Sk bez DPH
Kalkulácia nákladov na horúcu čokoládu (pravé čokoládové kôstky - Belgická čokoláda Callebaut)
- 1 sáčok 2500g = 999, - Sk = 400 Sk / kg, 400 Sk kg / 100g = 40 Sk
- Riedenie od 5g / 100ml až 50g / 100ml 20g čokolády (8, - Sk) / 100ml mlieka (2, - Sk) = cca 120ml / 10, - Sk (125ks porcií / 120ml) Cena za pravú čokoládu sa pohybuje od 250, - do 1000, - za 1kg.
Cena za 2dcl čokolády sa pohybuje cca od 30, - do 50, - Sk bez DPH
- Predajná sezóna horúcej čokolády trvá od polovice septembra do konca marca (6-7 mesiacov)
- Tento model je len orientačný. Náklady spojené s výrobou je nutné, aby každý doplnil podľa vlastných parametrov. Uvedené ceny surovín sú bez DPH.
Prezrite si ponuku strojov na čokoládu tu na Frigomat.cz alebo v kategórii výrobníky čokolády na Cesk.cz