Hotline: +420 511 189 990
czsk

Na Vianoce nesmí chýbať ryba, šalát a šľahačka!

Naše produkty

Články

23. 05. 2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend vo výrobe zmrzliny. Stále viac zákazníkov hľadá alternatívy zdravého s...

21. 10. 2016

Čokoláda sa cenovo líši podľa jej kvality a ponúkaného sortimentu. Väčšina týchto produktov je možné rôzne ...

26. 07. 2016

Prvá zmrzlina, podobná tej našej, uvidela svetlo sveta až v 10. storočí. Arabi vtedy hodovali na ovocím och...

Štedrovečerná večera sa samozrejme nezaobíde bez ryby, zemiakového šalátu a tanierov obložených niekoľkými druhmi vianočného pečiva. Okrem toho sú ale Vianoce tiež sviatky večierkov a spoločného stretávania v reštauráciách, kaviarňach a cukrárňach. A ako to už býva, ľudia hrešia a maškrtia.

Stavte na kvalitu

Po rodinnom obede prichádza na rad sladká bodka. A zatiaľ čo deti sa dožadujú zmrzlinového pohára so šľahačkou, babička pokukáva po viedenskej káve. Môžete si byť takmer istí, že ak svojim hosťom v takejto chvíli ponúknete šľahačku v spreji, už sa u vás nikdy neukážu.

Podľa noriem Európskej únie nemusí totiž produkt nazvaný „šľahačka“ spĺňať vôbec žiadne parametre. Úplne inak je tomu ale v prípade smotany. Tá musí byť tvorená výlučne živočíšnym tukom a to minimálne z 10 %. Smotana, ktorá obsahuje 30 a viac percent živočíšneho tuku sa potom pýši titulom „smotana na šľahanie“. Nie je preto veľkým prekvapením, že normám nepodliehajúce šľahačka v spreji nemusí obsahovať len smotanu, cukor a emulgátory, ale aj (či iba) odstredené mlieko, vodu, rastlinný olej a stužený rastlinný tuk. Čo jej kvôli tomu chýba? Výdrž, farba, ale hlavne samozrejme chuť.

Šlehačka jak se patří

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pravú šľahačku človek skúsi raz a už nemôže prestať (Autor: Migle, cc-by)

Snehobiele kopca

Krásne našľahané a snehobielej smotany teda docielite iba s kvalitnými surovinami a dobrým vybavením. V robote nikdy nevyšleháte smotanu tak pevnú, aby vyzerala na dezertoch či káve naozaj dobre a navyše nevydrží. Máte tak prakticky 2 možnosti - siahnuť po bombičkové fľaši, alebo po výrobníku šľahačky. V čom je rozdiel?

Bombičková fľaša má objem väčšinou objem 0,5 l a pred použitím je vhodné ju vychladiť a vypláchnuť studenou vodou, aby bolo našľahanie perfektné. Smotanu do nej potom lejeme tiež vychladenú a našľaháme ju za pomocou jednej až dvoch bombičiek s oxidom dusným, podľa toho, ako tuhú chceme šľahačku mať.

Výrobník šľahačky má oproti bombičkové fľaši výhodu väčšieho objemu (2,5 litra) a tiež podstatne jednoduchšie obsluhy. Výrobník šľahačky, niekedy tiež nazývaný šlehačkomat, umožňuje dávkovanie smotany nielen zo zásobníka, ale aj rovno z obalu Tetrapakov a podľa nastavenia dosahuje nášľah až 300 %, aby sa vám šľahačka hodila naozaj do všetkých dezertov a na všetky nápoje. Súčasne je schopný našľahať nielen smotanu, ale aj jej najrôznejšie rastlinné varianty, čo ocenia nielen zákazníci z radov vegánov, ale aj tí, ktorí majú vysoký cholesterol.

Bezkonkurenčná výdrž

Najväčšou výhodou smotany našlahané a vydané z výrobníka šľahačky je ale bezpochyby jej výdrž. Na zmrzlinovom pohári či zákusku si udrží svoj pravidelný tvar a pevnú štruktúru bezo zmeny viac ako 20 minút, čo je doba, za ktorú zvládnete bez problémov nachystať na servírovanie všetky objednávky k danému stolu. Na horúcich nápojoch je potom šľahačka z výrobníka šľahačky, ktorý sa vám v prevádzke oplatí už pri odbere 0,5 l šľahačky denne, schopná aj po 7 minútach veľmi pomalého rozpúšťania vytvoriť bohatú mliečnu penu.

Články

23/05/2017

Nutraceutická zmrzlina je nový trend vo výrobe zmrzliny. Stále viac zákazníkov hľadá alternatívy zdravého s...

21/10/2016

Čokoláda sa cenovo líši podľa jej kvality a ponúkaného sortimentu. Väčšina týchto produktov je možné rôzne ...

26/07/2016

Prvá zmrzlina, podobná tej našej, uvidela svetlo sveta až v 10. storočí. Arabi vtedy hodovali na ovocím och...