Hotline: +420 511 189 990
czsk

Ako vybrať zmrzlinový stroj?

Naše produkty

Články

13. 05. 2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11. 05. 2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

09. 05. 2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...

Ak zvažujete zaobstaranie stroja na zmrzlinu, je potrebné zvážiť celý rad faktorov. Odporúčame prekonzultovať výber stroja s našimi odborníkmi, ktorí s vami preberú vaše požiadavky a navrhnú ideálne riešenie. Pokiaľ sa chcete najskôr zorientovať, ponúkame vám niekoľko rád.

Točenú, kopčekovú alebo fresh zmrzlinu?

Už viete, akú zmrzlinu chcete predávať? V Čechách je najobľúbenejšia točená zmrzlina, ktorá predstavuje až 80% trhu. Kopčeková zmrzlina je naopak klasika, na ktorej môžete ukázať svoju remeselnú zručnosť. Na výber sú stroje na točenú zmrzlinu alebo kopčekovú zmrzlinu. Zaujímavé riešenie pre menšie cukrárne sú kombinované zmrzlinové a cukrárske stroje s integrovaným pasterom, ktoré nájdu v cukrárskej prevádzke široké využitie aj mimo zmrzlinovej sezóny.

Trendom posledných rokov sú výrobníky fresh zmrzliny, ktoré vyrábajú priamo pred očami zákazníkov. Výroba zmrzliny prebieha v jednom stroji, takže nie je potrebné kupovať šoker, paster, výrobník, konzervátor a vitrínu. Logicky teda šetrí priestor aj peniaz.

Pokiaľ sa chystáte so zmrzlinou vyraziť do ulíc, nevyhnutný bude mobilný zmrzlinový stánok.

autíčko

Aký veľký stroj zaobstarať?

Stroj by mal tiež zodpovedať nárokom vášho podniku, aby ste zbytočne neutrácali za príliš veľký stroj ani nepodcenili záujem vašich zákazníkov.

Menšie prevádzky

Prakticky každú gastronomickú prevádzku ocenia výrobu vlastnej zmrzliny v priebehu celého roka. Pokiaľ plánujete zmrzlinu ako doplnkový sortiment, užitočné budú malé výrobníky kopčekovej zmrzliny alebo stroj na točenú zmrzlinu. Veľmi zaujímavou možnosťou je aj vitrína kombinovaná s výrobníkom zmrzliny radu GX, ktorá ušetrí priestor aj investície.

cesk

Stredne veľké cukrárne

Pre stredné prevádzky (cukrárne, kaviarne alebo reštaurácie) sa hodia multifunkčné stroje, ktoré zvládnu okrem zmrzliny vyrábať aj studené nápoje, čapovaný jogurt, granita alebo sorbetta. Kombinovaný zmrzlinový a cukrársky stroj bude nenahraditeľný pomocník počas celého roka. Nápor zákazníkov dobre zvládnu aj stroje na točenú zmrzlinu radu KISS 3P Power VE alebo stroje na kopčekovú zmrzlinu radu TITAN, ktoré sú vyrobené z kvalitných materiálov a vynikajú svojou životnosťou. Neprehliadnite ani paster alebo výrobník šľahačky.

Odporúčame: Stroj na točenú zmrzlinu Frigomat KISS 3P Power VO MIXER

Stroje pre veľké cukrárne

Pre veľké prevádzky sú nevyhnutné výrobníky zmrzliny, ktoré sú pripravené na vysokú záťaž – nezanášajú sa a nezlyhávajú v najmenej vhodný okamih. Profesionálne zmrzlinové a cukrárske stroje Frigomat sú plne automatizované a výroba je jednoduchá a predovšetkým rýchla. Na výrobu kopčekovej zmrzliny odporúčame najvýkonnejší výrobník zmrzliny z modelového radu TITAN LCD – vysoko technologicky vyspelé stroje, ktoré sú určené pre najnáročnejších zákazníkov. Na výrobu točenej zmrzliny ponúka najvyšší komfort obsluhy a najväčšej výrobnej kapacity stroj z modelového radu Klass 222 XL alebo Klass Black. Výborne sa hodí aj kombinovaný výrobník zmrzliny s pasterom alebo paster.

Jednoduchý alebo kombinovaný zmrzlinový stroj?

V jednoduchom stroji na točenú alebo na kopčekovú zmrzlinu môžete vyrobiť jeden alebo viac druhov zmrzliny. Ich súčasťou však nie je paster, ktorý treba dokúpiť samostatne.

Kombinované zmrzlinové stroje sú výrobníky zmrzliny s integrovaným pasterom. Vďaka dvom oddeleným okruhom je výroba zmrzliny a pasterizácie nezávislá a môžete ju ovládať oddelene (môžu pracovať súčasne alebo každý zvlášť). Tieto kombinované cukrárske a zmrzlinové stroje vedia vyrábať aj ďalšie produkty ako sú pudingy, ľadové triešte, krémy alebo sorbetta. Široké uplatnenie teda nájdu aj mimo zmrzlinovej sezóny.

Revolučnou novinkou sú vitríny kombinované s výrobníkom zmrzliny, ktoré kopčekovú zmrzlinu vyrábajú priamo pred zrakmi zákazníkov. Výroba prebieha v jednom stroji, takže nie je potrebné samostatne kupovať vitrínu, zmrzlinový stroj, šoker a paster.

zmrzlina

Základom je kvalitný stroj

Určite sa nenechajte zlákať na kúpu lacného stroja. Vyššia počiatočná investícia sa vám rýchlo vráti. Kvalitný zmrzlinový stroj vyrába dobrú zmrzlinu, za ktorú sa budú zákazníci vracať, a má výrazne nižšiu poruchovosť, preto zamedzíte výpadkom predaja. Oproti lacným čínskym strojom vám vyššie počiatočné investície ušetria čas, peniaze a hlavne nervy.

Taliani sú skutočnými majstrami cukrármi, preto patria talianske zmrzlinové stroje Frigomat k najlepším na trhu. Neoceniteľné je samozrejme aj dobré zázemie - kvalitné poradenstvo a výborný záručný aj pozáručný servis.

Pri výbere sa poraďte

Či už sa chystáte zaobstarať jeden stroj alebo prerábate celú prevádzku, určite sa poraďte s našimi odborníkmi. Pomôžu vám zo širokej ponuky strojov vybrať najlepšie riešenie, predvedú vám stroj a naučia vás s ním zaobchádzať, aby ste maximálne využili jeho potenciál.

Články

13/05/2022

Ľadová triešť úplne neodmysliteľne patrí k teplým letným dňom. Svojimi výraznými farbami spoľahlivo pritiah...

11/05/2022

Väčšina cukrárov dnes považuje čokoládu pri svojej profesii ako potrebnú surovinu. Hoci sa ešte stále v odb...

9/05/2022

Čo je to temperácia čokolády a ako prebieha? Aké zásady je potrebné dodržať pri práci s čokoládou, aby bol ...